H&T sierbestrating, alles voor uw Droomtuin!
 

Wat is het verschil tussen Keramische en betontegels?

Vraag van een klant: Ik wil een mooi terras waar ik zo goed als geen onderhoud aan heb. Nu kom ik uit bij keramische tegels, maar wat is nu het verschil met keramische tegels en betontegels?

Een goede vraag, keramische tegels zijn populair en gaan lang mee. De reden hiervoor is dat ze in allerlei verschillende kleuren, maten en afwerking leverbaar zijn. Voor ieder wat wils dus. Maar wat maakt nu het verschil?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat keramische tegels altijd met een voegje gelegd moeten worden. Het materiaal is zo hard, dat als er geen voeg tussen ligt, de tegels tegen elkaar aan knarsen en zo kunnen beschadigen. Ook is de waterafvoer heel belangrijk. Een klein voegje voorkomt dat het water niet kan weglopen. Voor het voegje gebruiken we speciale voegmiddel met een component erin, waardoor het ophard maar wel waterdoorlaatbaar en flexibel blijft. Ideaal om onkruid tegen te houden maar het water wel af te kunnen voeren.

Betontegels kunnen tegen elkaar aangestraat worden en zijn (indien zij niet gecoat zijn) waterdoorlaatbaar.

Keramische tegels zijn heel hard, hierdoor is het heel moeilijk om bv. verlichting in de tegel te verwerken.

Een betontegel is van zachter materiaal en daardoor kunnen er makkelijker gaten voor de verlichting in geboord worden. (wel met een speciale gatenboor uiteraard)

Nog meer voordelen van Keramische tegels zijn oa dat, omdat ze zo gemaakt zijn, ze niet tot nauwelijks verkleuren (wij zijn van mening dat alles wat buiten ligt in de zon altijd iets van kleur veranderd). Ook heb je er geen tot bijna geen onderhoud aan. Vanwege de hardheid kan er geen groen aanhechten en mocht je een wat ruwere tegel hebben is het makkelijk schoon te maken.

Omdat er allerlei stijlen tegels zijn, is er voor iedere smaak wel een tegel.

En dan nog de laatste: men denkt dat keramisch veel duurder is dan betontegels. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. En wat eigenlijk voor alles zo is: alle waarde naar de kwaliteit. Je kunt een keramische tegel niet met een betonklinker vergelijken, maar er zijn wel degelijk net zulke kwalitatief goede en mooie betontegels (met coating etc) die in dezelfde prijsklasse vallen als de keramische tegels.

Wil je meer informatie of heb je een mooie tegel gevonden en wil je weten wat de prijs is? Neem contact op via de mail: info@h-t.nl of bel voor een afspraak om langs te komen.

We laten je graag de mogelijkheden zien.

 

 Terug
Geplaatst: 31-03-2021 15:01:05

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier