H&T sierbestrating, alles voor uw Droomtuin!
 

Kan ik mijn tuin laten aanleggen in de winter?

Nu de winter voor de deur staat en de struiken, bloemen en bomen uitgebloeid en kaal worden, kun je goed zien hoe de staat van je tuin is. En dan kan het zomaar ineens zijn dat je ziet dat de tuin een goede opknapbeurt kan gebruiken. Maar is het wel mogelijk om in de winter je tuin opnieuw aan te laten leggen? Of is dat echt iets voor het voorjaar?

Kort gezegd is het zeker mogelijk om je tuin in de winterperiode opnieuw aan te laten leggen. Zolang er geen vorst in de grond zit is er geen enkele reden om niet aan die droomtuin te beginnen. Natuurlijk zijn de weersomstandigheden soms slecht, bv. als er veel regen achter elkaar valt en de grond verzadigd is van het water, of als het hard gaat vriezen en de grond bevriest. Dan kijken we welke werkzaamheden wel plaats kunnen vinden.

En hoe zit het met de beplanting in de winterperiode? Dat is afhankelijk wat voor beplanting of gras je in de tuin wil. Sommige planten en of bomen kunnen het jaar rond geplant worden, andere pas in het voorjaar.

In deze periode van het jaar zijn we dus wel afhankelijk van het weer wat betreft de snelheid van het aanleggen van de tuin. Ook kan het zijn dat de planning iets aangepast wordt ivm de weeromstandigheden. Maar, zolang het niet stevig vriest, is er geen enkele reden waarom je niet je tuin zou laten aanpakken!

 

 Terug
Geplaatst: 06-11-2020 14:52:59

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier